Netipot of neusspoeling bij verkoudheid

Netipot

Het is voor Yogis een belangrijke reinigingsmethode. De netipot is gemaakt voor neti, een reinigingstechniek voor o.a. de neus. Vandaag de dag wordt de neusspoeling dagelijks door miljoenen mensen gebruikt.

Waarom zou u een Netipot gebruiken?
Het verwijdert schadelijke stoffen uit uw ademhalingsapparaat. Ademen door de neus filtert en verbetert de inkomende lucht.

De Netipot reinigt:
Neusingangen
Neusholtes
Neus membramen
Voorhoofdsholte

Helende werking van zee of bergkristal (Himalaya) zout.
De helende werking van zout, om met ziekten van het ademhalingsapparaat om te gaan, is al eeuwen bekend. Het neusslijmvlies van de neus heeft een belangrijke rol in het immuunsysteem. Het vecht tegen infecties en virussen. Wanneer de neusinhoud te slijmerig of te waterig is, dan is het onmogelijk om de vijandige deeltjes en micro-organismen effectief te transporteren. Bacteriën en virussen kunnen dan gemakkelijk binnen komen, zichzelf vermeerderen en eventueel infecties veroorzaken. Het neusslijmvlies wordt gestimuleerd en versterkt door herhaalde irrigatie. Dit kan het natuurlijke immuunsysteem en de functie van het neusslijmvlies versterken. De delicate verbinding tussen de neus en de sinussen wordt open gehouden. Dit vermindert de aanleg van pijnlijke ontstekingen. Nasale irrigatie is zeer aan te raden bij mensen met allergische reacties op bijvoorbeeld stof en pollen.
Herhaal de irigatie bij het andere neusgat.
Nadat beide neusgaten zijn gereinigd, buig dan naar voren en naar links en rechts, zodat alle vloeistoffen kunnen ontsnappen. Als dit niet helpt, kunnen de handen op de kieën gezet worden en laat het hoofd naar beneden hangen en draai naar links en rechts.

Netipot dagelijks gebruik
Na enkele keren oefenen zal de irrigatie zeker plezierig aanvoelen.
Het kan dagelijks gedaan worden en indien nodig (in geval van allergie) zelfs meerdere malen per dag.
Zorg dat de netipot schoon blijft en verwijder eventuele kalkaanslag of vuil door reiniging met azijn.
Bij aanhoudende serieuze klachten is het natuurlijk aan te raden om een arts te raadplegen.

* Wilt u kleine demonstratie zien klik dan hier.
* De netipot is ook verkrijgbaar via onze webshop.

Nasale irrigatie helpt de neusvloeistof los te maken en bij een te droog neusslijmvlies. Vooral wanneer u veel wordt blootgesteld aan verwarmde of airgeconditioneerde ruimtes en bij wisselend klimaat wordt de neus snel droog. De normale neusvloeistof raakt verstoord en de kans op infecties neemt toe. Dagelijks gebruik kan net zo natuurlijk worden als het tanden poetsen. Zo wordt er op een actieve manier gewerkt aan een stabiele gezondheid en een gevoel van welzijn.

Het geeft een verfrissend gevoel!

Gebruiksaanwijzing in 7 stappen:
Neem lauw water en doe er een zoutoplossing van Himalayazout in. Het zout moet compleet opgelost zijn in het water.
Kijk door welk neusgat u het gemakkelijkst ademt.
Doe de tuut van de netipot in dit neusgat.
Buig het hoofd een beetje naar voren en dan opzij boven de wasbak. Open de mond en til de neti pot omhoog, zodat het water het neusgat inloopt. Adem langzaam en rustig door de mond, het water zal door het andere neusgat naar buiten komen.
Kom na de irrigatie met het hoofd omhoog en blaas door beide neusgaten uit. Zorg dat er een papieren zakdoekje in de buurt is, om de neus te snuiten zodat de resterende vloeistof en neusinhoud weggehaald kan worden.

2016-12-28T21:01:05+00:00