Tibetaanse yoga techniek voor dromen en slapen door Tenzin Wangyal Rinpoche

Tenzin Wangyal Rinpoche is een leraar (lama) van de Bon Tibetaanse religieuze traditie. Hij is oprichter en directeur van het Ligmincha-instituut en verschillende centra genaamd Chamma Ling, organisaties die zich inzetten voor de studie en de praktijk van de leer van de Bon-traditie.

De ouders van Tenzin Wangyal vluchtten de Chinese invasie van Tibet en later, in 1961, is hij geboren in Amritsar, India. Op de leeftijd van elf begon hij dzogchen training van zowel Boeddhistische als Bon leraren. Hij begon met elf jaar traditionele cursus op het Bonpo Monastic Centre te volgen en in 1986 behaalde hij de graad Geshe, de hoogste academische graad van de traditionele Tibetaanse cultuur. Datzelfde jaar startte Tenzin Wangyal in dienst bij de Bibliotheek van Tibetaanse werken en archieven in Dharamsala, India.

Tenzin Wangyal heeft interesse in de interpretatie, controle en toepassing van dromen en heeft vrij uitgebreid geschreven op lucid dromen en droomyoga, evenals Dzogchen in Bon traditie.

Hieronder vind je een vijftal video opnames waarin Tenzin Wangyal Rinpoche in zijn Facebook live videos de techniek voor droom en slaapyoga zorgvuldig uitlegt.

Tevens zijn er meerder boeken door hem geschreven aangaande deze onderwerpen. De moeite waard om aan te schaffen en te lezen als je de onderstaande oefeningen dagelijks wilt toe passen.

Voorbereiding van uw gedachten voor heilige slaap, deel 1

Preparing Your Mind for Sacred Sleep, Part 1

Rinpoche's first broadcast in his series on sleep yoga, "The Sleep of Clear Light: How falling asleep with awareness can change your life." This broadcast was interrupted, but Rinpoche continued his teaching/guided meditation here: https://www.facebook.com/tenzinwangyalrinpoche/videos/10155294500707437/.Learn more about this series and about TWR LIVE at http://www.ligminchalearning.com/twr-live

Geplaatst door Tenzin Wangyal Rinpoche op dinsdag 11 april 2017

Een voortzetting van de eerste uitzending van Rinpoche in zijn serie over slaapyoga, “De slaap van helder licht: hoe in slaap vallen met bewustzijn, kan je leven veranderen.”

Preparing your Mind for Sacred Sleep, Part 2

A continuation of Rinpoche's first broadcast in his series on sleep yoga, "The Sleep of Clear Light: How falling asleep with awareness can change your life." The preceding broadcast was interrupted due to technical issues and can be viewed here: https://www.facebook.com/tenzinwangyalrinpoche/videos/10155294372012437/.Learn more about "The Sleep of Clear Light" series at http://www.ligminchalearning.com/twr-live

Geplaatst door Tenzin Wangyal Rinpoche op dinsdag 11 april 2017

Uw gedachten voor heilige slaap voorbereiden: vragen en antwoorden.

Preparing Your Mind for Sacred Sleep: Q&A. Guided meditation begins at 29:45. More information about this series of teachings and guided meditations — “The Sleep of Clear Light: How falling asleep with awareness can change your life" — is at: http://www.ligminchalearning.com/twr-live

Geplaatst door Tenzin Wangyal Rinpoche op donderdag 13 april 2017

Mediteren op helder licht tijdens in slaap
Begeleide meditatie begint om 34:31.

Meditating on Clear Light While AsleepGuided meditation begins at 34:31. More information about this series of teachings and guided meditations—“The Sleep of Clear Light: How falling asleep with awareness can change your life"—is at: http://www.ligminchalearning.com/twr-live

Geplaatst door Tenzin Wangyal Rinpoche op dinsdag 18 april 2017

Mediteren op helder licht vragen en antwoorden

Meditating on Clear Light While Asleep: Q&AMore information about this series of teachings and guided meditations—“The Sleep of Clear Light: How falling asleep with awareness can change your life"—is at: http://www.ligminchalearning.com/twr-live

Geplaatst door Tenzin Wangyal Rinpoche op donderdag 20 april 2017

Meer over deze uitzonderlijke leraar kun je vinden op de volgende website en Facebookpagina;

www.ligmincha.nl

www.facebook.com – persoonlijke pagina

2017-05-07T09:40:58+00:00