06-42394029 info@yogasolutions.nl

In deze blog kun je meer lezen over wat “Sole” is, hoe je het maakt en waarom het zo goed voor je is.

Wat is Keltisch zeezout en wat is hier zo bijzonder en goed aan?
Hoe belangrijk zijn mineralen en spoorelementen voor je?

Veel plezier met deze blog over Sole het volwaardige mineralen drankje!

“Sole” is een volwaardige mineralen drank en wordt gemaakt met Keltisch zeezout en water. Waarom gebruiken wij nu Keltisch zeezout? Allereerst is dit zout het meest natrium arme zout ter wereld. Keltisch zeezout bevat maar liefst 84 mineralen en spoorelementen waaronder magnesium en dit mineraal verlaagt de bloeddruk. Dit in tegenstelling tot de meeste andere soorten zout welke sterk bewerkt zijn en slechts bestaan uit Natrium en Chloride wat juist bloeddruk verhogend werkt zoals bijv. tafelzout.

Keltisch zeezout komt uit de Guérande streek Bretagne, Frankrijk. Hier liggen nog steeds de aloude, door de Kelten aangelegde zoutmoerassen.
De ondiepe zoutmoerassen van Guérande bevatten speciale soorten zeer mineraalrijke klei. Het voordeel van het drogen van zeezout op deze kleilaag is dat het zout op deze manier voorzien wordt van een volledig complex aan mineralen en spoorelementen die als mineraalcomplex gezien kunnen worden. Je kunt Keltisch zeezout gewoon gebruiken voor de bereiding van je eten maar je kunt er ook een speciaal drankje van maken wat “Sole” genoemd wordt. De naam “Sole” verwijst naar een oud Keltisch woord wat zon betekent. Je komt het woord ook tegen in het Franse woord “soleil” of het Spaanse woord “sol”.

Hoe maak je nu “Sole”?
Neem een glazen pot (bijv. een jampotje) die je heel goed schoonmaakt. Deze glazen pot vul je met 1/3e Keltisch zeezout en met 2/3e water. Dit water moet eerst worden gekookt en dan afkoelen voordat je het bij het zout voegt. Deksel erop en flink schudden. De onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen wat een teken is dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Deze zoutwateroplossing wordt een “Sole” genoemd en is wel 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de “Sole” rechtstreeks te drinken!
In plaats daarvan los je één theelepel “Sole” op in een groot glas kraanwater waar bijv. een watervitalisator op is geplaatst.
Door een theelepel “Sole” toe te voegen aan je water, creëer je een compleet, gezond, mineraalrijke drankje.
Het is aan te raden om 2x daags dit drankje te drinken namelijk ’s ochtends na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Je mag de “Sole” niet blootstellen aan zonlicht want dan krijg je groene alg vorming. Bewaar daarom de “Sole” op een koele en donkere plek. Het liefste in de koelkast.

https://www.youtube.com/watch?v=GuNxLIqqUz4

Keltisch Zeezout het eeuwige Medicijn

Keltisch Zeezout:
Zout regelt het watergehalte in het lichaam
Zout is een sterke, natuurlijke antihistamine – het kan gebruikt worden om astma te verminderen door het op de tong te leggen na het drinken van 2-3 glazen water, het is net zo effectief als een inhalator, zonder giftige bestanddelen

Zout is een sterke stres verminderende stof
Zout is onmisbaar om de overmaat aan zuur uit de cellen te halen en met name ook de hersencellen. Uiteraard in combinatie met het drinken van voldoende Vitaal Water
Zout is onmisbaar voor de nieren om de overmaat aan zuur te kunnen verwijderen en die zuren in de urine te kunnen stoppen.
Zout is noodzakelijk bij de behandeling van emotionele stoornissen – Lithium is een vervanger van zout die gebruikt wordt bij de behandeling van depressie
Zout is noodzakelijk voor het handhaven van het gehalte aan serotonine en melatonine in de hersenen – wanneer water en zout normaal hun werk als antioxidanten doen en het giftige afval uit ons lichaam verwijderen, dan hoeven essentiële aminozuren, zoals tryptofaan, 5HTP en tyrosine niet opgeofferd te worden als chemische antioxidanten
Zout kan zeer effectief zijn bij het stabiliseren van een onregelmatige hartslag
Zout is onmisbaar voor het regelen van de slaap. Drink voor het slapen een groot glas Vitaal Water en leg daarna een paar korrels zout op de tong en laat ze daar liggen, je zult in een natuurlijke, diepe slaap vallen.
Zout kan de suikerspiegel in het bloed in balans brengen
Zout is onmisbaar voor het opwekken van de hydro-elektrische energie in de cellen.
Zout is onmisbaar voor de communicatie en informatieverwerking van de zenuwcellen
Zout is onmisbaar voor de opname van voedingsdeeltjes door de darmen
Zout is onmisbaar bij het reinigen van de longen van slijmproppen en taai slijm, met name bij astma, emfyseem en mensen met de taaislijmziekte
Zout kan met enkele korreltjes op de tong gelegd hoesten voorkomen
Zout kan helpen bij het voorkomen van jicht
Zout is noodzakelijk om kramp in spieren te voorkomen
Zout is onmisbaar bij het voorkomen van overproductie van speeksel – je hebt een zouttekort als je steeds een teveel aan speeksel weg moet deppen
Zout is onmisbaar voor een sterke botstructuur
Zout kan je helpen bij het krijgen en hebben van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld
Zout kan helpen bij het behouden van je libido
Zout kan helpen bij het verminderen van een onderkin
Zout kan spataderen en couperose in de benen voorkomen

(bronvermelding); Water, het goedkoopste medicijn, Je bent niet ziek je hebt dorst. Door Dr. F. Batmanghelidj).

Keltisch (ongeraffineerd) zeezout bevat ruim tachtig mineralen en sporenelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan en die ons lichaam dagelijks nodig heeft .