06-42394029 info@yogasolutions.nl

Beginnen met yoga

Je wilt starten met yoga, denkt er aan om een les te volgen of je bent al wat langer bezig met yoga en je hebt een vraag. Op deze pagina hebben een aantal veel voorkomende vragen voor je op een rij gezet.

Over yoga

Is yoga zweverig?

Nee, yoga is niet zweverig. Yoga is juist goed voor je gezondheid, door de oefeningen worden gebieden in het lichaam geactiveerd die door onze moderne manier van leven niet bewust aan bod komen. De kennis (yogafilosofie) is in oosterse landen een gegeven en men leeft vanuit deze filosofie. In het westen groeien we niet op met deze kennis en is dit voor ons dus onbekend. In yoga is zelfonderzoek ofwel in Sanskriet (Svādhyāya) heel belangrijk.  Je leert met yoga om zelf de regie van je eigen leven in handen te nemen door emoties en ervaringen de ruimte te geven, waardoor je door reflectie tot realisatie komt je word je bewust van je denken, voelen en handelen.

Yoga maakt lichaam en geest leven­dig, flexibel en veerkrachtig

Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam

Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent

Yogi's wereldwijd

%

Vermindering van hartziekten

%

Minder kans op opname ziekenhuis of doktersbezoek

Yoga locaties in Nieuwkoop

Yoga de beste hulpverlener

De kracht van yoga

Inzicht

Door onaangename gebeurtenissen in ons leven, gaan we op zoektocht naar de zin van het leven. Hierdoor ontstaat een opening naar innerlijke groei. Door het transformeren en accepteren van je negatieve kanten kun je je bevrijd voelen. Yoga maakt je bewust door te luisteren naar wat je lichaam en geest te vertellen hebben. Door deze verbinding met je innerlijk weten leer je op jezelf te vertrouwen.

Bewustwording

Met yoga en meditatie leren we om vertrouwen in ons innerlijk Zelf te hebben, bij kleine en bij grote dingen, want niet alleen komen de antwoorden op problemen daarvandaan, maar het lijkt haast of het universum krachten bundelt om dingen te laten gebeuren, op de meest onverklaarbare manieren. Door anders te kijken naar jezelf, krijg je inzicht en word je door stil te staan bij wat zich van moment tot moment voordoet in je leven bewust.

Ontspannen

Als je yoga beoefend verander je van binnen. Emoties, spanningen, angsten, hebben impact op ons en worden opgeslagen in je lichaam. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke ervaringen krijgen door het beoefenen van yoga en meditatie de ruimte. Door het aangaan van deze ervaringen krijg je de mogelijkheid om deze los te laten, (her)ontdek je mentale veerkrach en versterk je de geest.

Hoe, wat en waar?

Veelgestelde vragen

Proefles

Je kunt eenvoudig een proefles volgen door je eenmalig in te schrijven in ons online lesrooster van Momoyoga. Hier kun je de les direct betalen en op een voor jouw geschikt moment inplannen.

Eten voor de les

Eet niet te zwaar van te voren, zodat je al je energie naar het hele lichaam kan gaan en niet alleen naar je maag. Ongeveer 2 uur van te voren is het beste moment om iets te eten. Eet anders maximaal anderhalf uur van te voren iets lichts zoals fruit of yoghurt.

Wanneer ervaar je effect van yoga?

Je hebt een aantal lessen (ongeveer 6) nodig om echt te ervaren wat yoga voor je kan doen. Wees niet ongerust als je niet lenig bent of als je nog nooit yoga hebt gedaan. Geniet van het leerproces en laat het bezinken, je hebt tijd nodig om de houdingen goed te leren en de ademhaling te leren beheersen. Daarna ga je echt de voordelen ervaren.

Blessures & Zwangerschap

Ben je geblesseerd of ben je herstellende, kies dan voor een Yin yoga les. Ben je zwanger, dan kies je de Zwangerschapsyoga (vanaf 16 weken). Voor de 16 weken kun je gewoon deelnemen aan de reguliere lessen, zo lang het goed voelt.

Wat trek je aan naar een les?

Draag comfortabele kleding zoals joggingbroek of legging met top en neem een vestje mee voor het begin van de les en tijdens de ontspanning. Wij hebben speciale yogamatten met een goede grip. De les is op blote voeten.

Na de les

Drink na de les genoeg water of kruidenthee om alle afvalstoffen af te voeren, dit voorkomt hoofdpijn of misselijkheid na een eerste les. Juist in de eerste lessen moet het lichaam wennen en kan het reageren.

Wat cursisten zeggen

Tot ziens op de mat!

Door yoga voel ik me soepeler in mijn lichaam en geest.

Antonio Compbell

Cursist

“Nunc consequat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc, rutrum quis nunc sed, feugiat hendrerit massa. In cursus ornare sollicitudin.”

Helena Smith

Studio Manager, Yoga Studio

“Nunc consequat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc, rutrum quis nunc sed, feugiat hendrerit massa. In cursus ornare sollicitudin.”

Isabella Edwards Compbell

Studio Manager, Yoga Studio

Klaar om te starten met yoga?

Naast de activiteiten in de studio hebben we een inspirerende online community “Radiant Souls”. Deel je tips en inspiratie met gelijkgestemden, delen = vermenigvuldigen.